Carin Simons

Samenwerken en het bundelen van creativiteit en energie kan prachtige kunstwerken opleveren. Niet alleen het resultaat telt maar ook het proces voorafgaande aan het kunstwerk is belangrijk. Tijdens dat proces vinden de ontmoetingen tussen mensen plaats en ontstaan er nieuwe vriendschappen.

Lees verder hieronder ↓

Kunst als middel om mensen te verbinden!

Eerder gerealiseerde projecten.

Er toe doen, een bijdrage kunnen leveren aan iets gezamenlijks en genieten van het resultaat is het mooiste wat er is.

Na de succesvolle projecten:

Ladies in the spotlight

Tijdens het project Ladies in the spotlight werden maar liefst 110 lantaarnpalen voorzien van gebreide plastic kappen. Deze kappen werden gemaakt door oudere vrouwen die zichzelf daarmee letterlijk en figuurlijk in the spotlight plaatsten. Winkeliers leverden de plastic tassen die door jongere vrouwen werden geknipt tot repen. Het resultaat mocht er zijn. Tijdens het Slokdarmfestival 2012 was het centrum in Veghel voorzien van sfeervolle en kleurrijke kappen. Een foto van de maaksters op de lantaarnpaal maakt het plaatje compleet.

Voor meer foto’s kijkt u hier.

Ladies in the spotlight

Colourful Carpet

Tijdens het project colourful carpet werden maar liefst 1200 kleedjes gehaakt met in het midden een foto van onbewerkt eten. De foto’s konden door een ieder via Facebook ingezonden worden. De vrijwilligers verzamelden, plastificeerden ze en voorzagen ze van gaatjes. Vervolgens is er met restjes wol een kleedje omheen gehaakt die de kleur van het fruit verstrekte. De rode paprika kreeg een kleedje met roodtinten waar de boon een groen kleedje kreeg. Er deden 224 mensen mee aan het project waarvan 180 haaksters die gemiddeld tussen het uur en 3 uur nodig hadden voor een enkel kleedje. Al die kleedjes samen maakte het colourful carpet.

Voor meer foto’s van dit project kijk hier.

Colourful carpet

Veghels Blauw

Doel van Veghels Blauw is om mensen te verbinden, om vriendschappen te sluiten en te leren van elkaar. Openstaan voor elkaars cultuur en het gebruiken van elkaars creativiteit om samen te komen tot een groot kunstwerk. Het resultaat leidt tot verbroedering en bewondering voor wat mensen samen kunnen presteren als zij de handen ineen slaan.

De hennacultuur en Delfts Blauw zijn samengesmolten in Veghels Blauw. In een tijdelijk café hebben mensen elkaar 3 middagen per week elkaar kunnen ontmoeten om samen te borduren en te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarnaast was het een ophaalpunt voor de mensen die meededen aan het project en liepen er regelmatig mensen binnen voor een praatje.

Ook hebben een aantal basisscholen deelgenomen aan het project. Kinderen van allochtone afkomst hebben samen met hun ouders of een tante les gegeven aan hun medeleerlingen en hebben hen kennis laten maken met de motieven van de hennacultuur.

In totaal hebben er 430 mensen deelgenomen aan het project in de leeftijd van 9 tot en met 92 jaar. Er zijn ruim 900 kleedjes geborduurd en er zijn ongeveer 3000  porseleinstukken beschilderd.

Voor meer informatie en/of foto’s van dit project neemt u hier een kijkje.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt